Sign In

Премијер Вишковић разговарао са амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ Гури Рустен

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ Гури Рустен.

На састанку је разговарано о активностима и мјерама које ће се проводити у оквиру процеса европских интеграција у БиХ,  те о могућностима и начинима  улагања у Републику Српску.

Амбасадорка Рустен истакла је да амбасада Краљевине Норвешке пружа подршку институцијама у БиХ на европском путу, те да су од прошле године удвостручили развојну подршку за БиХ кроз различите пројекте.

Премијер Вишковић је истакао да је Влада Република Српске опредјељена за европске интеграције, као и да су међу кључним приоритетима у раду Владе развој и улагања у реални сектор, повећање плата, повећање стандарда грађана, унапређење пословног амбијента и растрећење привреде.

Говорећи о активностима које се предузимају на унапређењу пословног амбијента, премијер Вишковић је упознао амбасадорку са појединим законским рјешењима који ће се ускоро наћи у републичком парламенту, а односе се на растерећење привреде, као и мјерама које ће бити креиране као подршка инвеститорима, новом запошљавању и улагањима.

Овом приликом прерађивачки сектор и ресурси са којима располаже Република Срспка у областима производње и прераде здраве хране оцијењени су као добар потенцијал за успостављање сарадње са заинтересованим инвеститорима.

Досадашња сарадња Владе Републике Српске и Владе ФБиХ је оцијењена као добра и овом приликом је истакнуто да би формирање власти на свим нивоима било од велике важности по питању креирања привредних и економских рјешења и провођења реформских активности на унапређењу економског и привредног амбијента.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.