Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио у опроштајну посјету амбасадора Грчке у БиХ Георгиоса Илиопулоса​

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у опроштајну посјету амбасадора Грчке у БиХ Георгиоса Илиопулоса.​

Током састанка размијењена су мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, уз осврт на заједничке активности Републике Српске и Грчке у претходном периоду.

Саговорници су оцијенили досадашњу сарадњу успјешном и изразили увјерење да ће се сарадња у наредном периоду унаприједити, а нарочито кроз пројекте у области економије, привреде, туризма и културе.

Премијер Вишковић упознао је амбасадора Илиопулоса са мјерама које проводи Влада Републике Српске с циљем унапређења привредног амбијената, привлачења инвестиција и подизања животног стандарда грађана.

Разговарајући о политичким темама, истакнута је потреба да у што скоријем року дође до формирања Савјета министара БиХ како би се покренули заустављени реформски процеси, важни инфраструктурни и привредни пројекти, али и процеси у оквиру европских интеграција. 

Предсједник Владе Републике Српске захвалио се амбасадору Грчке у БиХ за сарадњу и ангажовање током мандата и пожелио му пуно успјеха у будућем раду.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.