Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је дaнас у свом кабинету са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field).


На састанку је разговарано о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, с освртом на активности и мјере које се предузимају по питању провођења економских реформи.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Влада опредјељена за унапређење привредног амбијента, повећање плата у реалном сектору, растерећење привреде кроз креирање нових и измјене и допуне законских рјешења.

Такође, наглашено је да је у циљу креирања и провођења економских реформи од великог значаја формирање власти на свим нивоима, те су исказана очекивања да ће у скорије вријеме бити избарана Влада Федерације БиХ и успостављен нови сазив Савјета министара.

Овом приликом, наглашено је да је амбасада Велике Британије у БиХ и  даље опредјељена да на партнерском односу пружа подршку у провођењу економских и социјалних реформи, унапређењу пословне климе, управљању у јавним предузећима, као и у областима енергетике и образовања.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.