Sign In

Премијер Вишковић примио у наступну посјету новоименовану амбасадорку Њемачке у БиХ Маргрет Убер

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у наступну посјету новоименовану амбасадорку Савезне Републике Њемачке у БиХ Маргрет Убер (Margret Uebber).

Премијер Вишковић и амбасадорка Њемачке у БиХ размијенили су мишљења о актуелној политичкој и еконoмској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те указали на значај унапређења привредне сарадње између Републике Српске и СР Њемачке.

Премијер Вишковић је упознао амбасадорку Њемачке са приоритетним активностима које проводи Влада по питању унапређења привредног амбијената, привлачења инвестиција, подршке реалном сектору.

Овом приликом је указано и на значај активнијег представљања привредних ресура и потенцијала потенцијалним њемачким инвеститорима, привредним удружењеима, као и кроз учешће на сајмовима и пословним форуми​ма.

Заједнички је оцијењено да неформирање Савјета министара и Владе Федерације БиХ има негативне посљедице по питању релизације значајних пројеката, као и по питању провођења неопходних реформи и активности, прије свега у економском и привредном сектору.

Предсједник Владе Републике Српске пожелио је добродошлицу амбасадорки и успјешан мандат у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.