Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са новименованим амбасадорима БиХ

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, у свом кабинету, са новоименованим амбасадорима прије одласка и ступања на дужност у дипломатско конзуларним представништвима БиХ у Мађарској г-ђом Биљаном Гутић Бјелица, у Грчкој г-ђом Милицом Ристовић Крстић, у Словенији г. Милорадом Живковићем, у Румунији г. Славишом Ћеранићем, у Швајцарској г. Бором Бронза, и новименованим амбасадором БиХ у мисији ОЕБС-а, г. Синишом Бенцуном.

Премијер Вишковић упознао је новоименоване дипломате са активностима и плановима Владе по питању унапређења привредног амбијента у Српској, економским циљевима, с нагласком на спољнотрговинску размјену са земљама у којима ће поменуте дипломате обављати дужност амабасадора.  

Предсједник Владе Српске је овом приликом истакао да предстоји велика активност на промовисању капацитета за страна улагања, те да су међу приоритетним областима које ће амбасадори промовисати све од хидропотенцијала до пољопривреде и свега што би могло да мобилише друштво и што би довело до отварања нових радних мјеста.

Такође је истакнуто да су представништва Републике Српске у земљама у којима ће амбасадори ступити на дужност на располагању и да могу понудити све потребне информације о потенцијалима и могућностима улагања.

Премијер Вишковић је нагласио је да је поред институционалне сарадње приоритет развијати економску дипломатију, привредну и економску сарадњу, представљати потенцијале и могућности инвеститорима у земљама у којима ће новоименовани амбасадори дјеловати, као и његовати однос са привредницима из тих земаља који раде и улажу у Републику Српску.

​Састанку је присуствовао министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.