Sign In

Премијер Вишковић свечано отворио Четврти свесрпски куп у рукомету

Објављено:

​​​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић вечерас је свечано отворио Четврти свесрпски куп у рукомету на Палама.

Премијер Вишковић поручио је да ће учинити све да се овај спорт врати на велика врата и да ова манифестација постане традиционална.

Предсједник Владе је подсјетио да је Влада Републике Српске на једној од посљедњих сједница, издвојила 1.600.000 КМ за 38 спортских клубова и удружења у Републици Српској.

"Тиме смо показали нашу намјеру да помогнемо спорт у Републици Српској, јер сматрамо да је, осим афирмације породице, један од видова здравог живота младих људи, њиховог развоја и доприноса развоју Републике Српске, њихово укључење у спортске асоцијације", нагласио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић подсјетио је да је усвојен Нацрт закона о спорту, те да Република Српска намјерава да ову област у наредном периоду, не само значајно помогне, него и институционално уреди, како би спорт и спортски радници имали перспективу.

Предсједник Владе Републике Српске рекао је да је Влада помогла Свесрпски куп и поручио да ће наредне године помоћи још више, уз жељу да у купу учествује више тимова, али и женске рукометне екипе.

Покровитељ Свесрпског турнира је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.