Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети општини Шековићи

Објављено:

​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разг​овараo је данас у Шековићима са начелником ове општине Момиром Ристићем.​

Премијер Вишковић рекао је да је Влада од 2006. године у ову локалну заједницу уложила више од 40 милиона КМ.

"Само у посљедње двије године у одобрене пројекте, уз помоћ Владе Српске и гранта Владе Србије, издвојено је за општину Шековиће 1,3 милиона КМ. Ту праксу ћемо наставити и убудуће", рекао је премијер Вишковић.

Према његовим ријечима, на данашњем састанку је договорена реализација стратешког инфраструктурног пројекта изградње регионалне путне комуникације Шековићи-Каштијељ, дионица према Тузли, што је пројекат вриједан од 10 до 12 милиона КМ.

"Договорили смо се да, ако то буде неопходно, овај захтјевни пројекат реализујемо у наредне двије године, тако да постојећи макадамски пут буде асфалтиран и подигнут на ниво регионалног пута", појаснио је предсј​едник Владе.

Предсједник Владе истакао је да ће, осим скраћивања пута од Шековића до Тузле за око 30 километара, изградња пута значајно допринијети економском и туристичком развоју ове локалне заједнице, али и обезбјеђивању бољих услова за живот повратника, који имају намјеру да се врате и да инвестирају у родни крај.

"Разговарали смо данас и о образовању, демографском развоју, наталитету, подстицају породиљама и другим темама, битним за развој општине Шековићи и бољи живот становника", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић је указао на чињеницу да ова неразвијена општина до сада није била кредитно задужена, али да је све вријеме била буџетски стабилна, те да тек ове године намјерава да се задужи 1,3 милиона КМ, што је Влада Републике Српске одобрила.

"Управа ове локалне заједнице све вријеме се понаша домаћински према јавним средствима, што значи да су трошили онолико колико имају, и то је вриједно пажње, и зато Шековићи заслужују помоћ и подршку републичких институција, и већу од оне коју они траже", поручио је премијер Вишковић и додао да ће кредитна средства бити намијењена за асфалтирање локалних путева.

Начелник Шековића Момир Ристић изразио је задовољство посјетом премијера Вишковића.

"Највише смо разговарали о развоју инфраструктуре наше општине, образовању, здравству", рекао је Ристић и изразио увјерење да ће се изградња регионалног пута Шековићи-Каштијељ успјешно реализовати.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.