Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обишао Фабрику обуће "Дермал" у Котор Варошу

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обишао је данас производни погон Фабрике обуће „Дермал" у Котор Варошу, који запошљава 620 радника.

Премијер Вишковић рекао је да је у овој респектабилној производњи већински ради женска млада радна снага.​

„Посебно ме радује и иницијатива, а сигурно ћемо као Влада помоћи, да се сагради и обданиште на овој локацији како би се радницима још на неки начин побољшали услови рада. Имају и свој ресторан", изјавио је предсједник Владе и истакао да радници „Дермала" имају услове рада као у неким значајно јачим европским државама.

Предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да „Дермал" има перспективу да се и даље шири и похвалио то што имају властити бренд у производњи обуће.

„Ово предузеће ради за европско тржиште, 90% њихове производње завршава на европском тржишту - за војске и полиције европских земаља, па и Емирата", истакао је предсједник Владе.

Премијер Вишковић изразио је увјерење да су мјере које је Влада Републике Српске предузимала у претходном периоду помогле овој фабрици и овој бранши да се развије.

„Сада су већ досегли ниво на којем имају солидне плате, задовољну радну снагу и иду у још веће запошљавање. То је нешто што Влада Републике Српске треба да подржи", нагласио је премијер Вишковић.

Директор Фабрике обуће „Дермал" Раденко Бубић рекао је да се ово предузеће бави производњом намјенске и професионалне обуће, али да имају и програм модне обуће.

„Послујемо на двије локације. У Котор Варошу запошљавамо 620 радника. Такође, имамо фабрику у Кнежеву гдје запошљавамо 250 радника. Сваке године смо ширили и капацитете и број запослених. Ове године смо за сад примили око 100 нових радника. Имамо потребу за још већим бројем радника, као и велику потражњу за нашим производима и услугама", објаснио је директор Бубић.

Директор Бубић рекао је да је „Дермал" једино предузеће у БиХ које посједује свој властити бренд производње обуће.

„Ове године смо први пут добили један међунардни тендер, да испоручимо обућу за војску Италије. Прије неколико дана смо добили налог за ципеле за полицију Уједињених Арапских Емирата, са укупном нарудџбом од 320.000 пари ципела", нагласио је директор „Дермала" Раденко Бубић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.