Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио предузеће "Хидроелектране на Дрини"

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у оквиру радне посјете Вишеграду, посјетио је данас предузеће "Хидроелектране на Дрини" и истакао да је ово предузеће један од најзначајнијих енергетских капацитета Републике Српске.

 Премијер Вишковић је нагласио да предузеће  "Хидроелектране на Дрини"  већ низ година послује позитивно, чиме доприноси развоју Републике Српске.

,,Драго ми је да су и поред оваквих хидрометеоролошких услова близу извршења плана, а уколико буде падавина до краја године премашиће план за ову годину", изјавио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе је рекао да је изградњом приступних путева ка "Хидроелектрани на Дрини" у дужини од пет километара, за шта је издвојено 900.000 КМ, омогућен неометан рад овог предузећа.

Премијер Вишковић  је подсјетио да саобраћајница која води ка предузећу "Хидроелектране на Дрини" током поплава није била у функцији и да су зато сада оспособљене и помоћне улице како би запослени имали приступ предузећу и у случају природних непогода.

Предсједник Владе Вишковић је оцијенио да је ова инвестиција од значаја и за грађане који живе на овом подручју, јер није ревитализована само главна саобраћајница, него и помоћне.

Директор предузећа "Хидроелектране на Дрини" Недељко Перишић рекао је да је задовољан изведеним радовима и да ће реконструкција путева бити настављена наредне године.

Он каже да је направљена и алтернативна дионица, јер је због поплава 2010. године био онемогућен приступ предузећу.

Перишић је рекао да је извршен ремонт генератора, те да је изабран извођач за увођење новог система управљања - СКАДА, који ће омогућити да ово предузеће одржи погонску спремност и стабилност.   Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.