Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио општину Језеро

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у посјети општини Језеро, гдје је заједно са начелницом општине Језеро Снежаном Ружичић, министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Борисом Пашалићем и амбасадором Србије у БиХ Александром Ђорђевићем отворио прву фискултурну салу у Језеру за чију изградњу је Влада Србије донирала 200.000 евра.

Током посјете, премијер Вишковић, начелница Ружичић и министар Пашалић отворили су и мост у чију је изградњу Влада Републике Српске уложила око 640.000 КМ.​

Предсједник Владе је са начелницом општине Језеро уручио кључеве новоизграђене куће за осмочлану породицу Грабеж из ове општине. Породици Грабеж уручене су јакне за малишане и веш машина, поклони премијера Вишковић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Премијер Вишковић изразио је задовољство реализацијом ова три пројекта у општини Језеро.

"Не бих ниједан издвајао јер је тешко оцијенити да ли је важније изградити кућу једној породици или мост. Пошто нисмо хтјели да оставимо дилему онда смо градили и фискултурну дворану - прву у овом мјесту", истакао је премијер Вишковић.

Говорећи о значају моста, предсједник Владе је рекао да су људи са друге стране морали да обилазе више од три километра да би дошли код комшија или обавили послове.

"Надам се да ће овај мост олакшати живот људима. Мостови повезују људе, али значе и да они овдје треба да живе, раде и остају", нагласио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић изразио је захвалност Влади Србије на донацији за фискултурну салу, наводећи да је Србија у посљедње двије године локалним заједницама у Републици Српској и онима са већинским српским становништвом у Федерацији БиХ помагала у пројектима чија је вриједност премашила 30 милиона евра.​

"То је значајна помоћ. Није овдје ријеч само о новцу и износу већ и о поруци да знате да нисте сами, да има неко ко у сваком моменту може да вам помогне и коме се можете обратити", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелница општине Језеро Снежана Ружичић рекла је да је захваљаујући Влади Републике Српске и њеној подршци, која је много већа од буџета општине Језеро, подигнут мост.

"Кажу да мостове граде благословени људи и захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је као предсједник Републике Српске обећао градњу моста, те предсједнику Владе Радовану Вишковићу и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић имамо ову дивну грађевину којом ћемо се поносити. Наша жеља је да овим мостом пролази што више дјечијих корака", истакла је начелница Ружичић.

Она је захвалила Влади Србије, која је за изградњу фискултурне сале донирала 200.000 евра.

"Влада Републике Српске је препознала значај да та средства буду усмјерена овдје да бисмо саградили прву фискултурну салу на подручју општине Језеро. Драго ми је да су наша дјеца добила на кориштење овако дивну грађевину", каже начелница Ружичић.

Према њеним ријечима, породица Грабеж којој су уручени кључеви новосаграђене куће, има шесторо дјеце.

"Петоро их иде у школу `Вук Караџић`. Не морам да кажем колико је у овом времену значајно да имамо много дјеце, да гајимо породицу и породичне вриједности", истакла је начелница општине Језеро.

На почетку посјете, предсједник Владе Радован Вишковић разговарао је са руководством општине Језеро.​
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.