Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на Годишњем састанку Одбора гувернера ЕБРД-а у Сарајеву

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Сарајеву, панелу на високом нивоу о западном Балкану уз учешће лидера шест земаља западног Балкана, а који је одржан у оквиру Годишњег састанка Одбора гувернера Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Пословног форума. 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио наду да ће овај скуп ЕБРД-а донијети велику корист Републици Српској и БиХ и истакао да су већ договорени одређени пројекти.

,,Са представницима ЕБРД-а је усаглашено 210 милиона евра за БиХ, од којих 150 милиона евра за Републику Српску, а 60 милиона евра за Федерацију БиХ, за наставак изградње обилазнице око Добоја на Коридору 'Пет це' ", нагласио је предсједник Владе Републике Српске.​

Република Српска је, према ријечима предсједника Владе Републике Српске, доставила ЕБРД-у прелиминарни преглед пројеката које жели да реализује и очекује да се ЕБРД, у најкраћем року, изјасни у вези с тим. 

,,То су неки инфраструктурни и пројекти из обновљивих извора енергије, односно енергетски пројекти. Република Српска има намјеру да у наредном периоду гради објекте који би производили око хиљаду мегавата електричне енергије из обновљивих извора и надам се неће изостати и финансирање. ЕБРД је заинтересован да финансира пројекте из области зелене енергије, односно обновљивих извора", поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.