Sign In

Премијер Вишковић разговарао са руководством локалних заједица и привредних субјеката у Републици Српској

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас телефонски са градоначелницима Требиња Мирком Ћурићем и Приједора Миленком Ђаковићем, те начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем, као и са представницима привредних субјеката у Републици Српској.

Предсједник Владе разговарао је са руководством предузећа „Млијекопродукт" из Козарске Дубице и Мљекаре „Пађени" из Билеће о тренутној ситуацији и начину организације производње у овим предузећима.

Представници ових предузећа информисали су премијера Вишковића да је организација производње прилагођена препорукама и мјерама заштите, да се у овим колективима процес производње и пласман производа одвија неометано, те да у овим предузећима није дошло до отпуштања радника, него да су имали потребу за додатним запошљавањем у претходном периоду.

Предсједник Владе разговарао је са представницима компанија „Мрежа-нетворк" из Дервенте, „Мега дрво" из Бијељине, „Хамдо груп", „Бема" из Бањалуке, „Сава" из Бијељине, и „Спектар дринк" из Бијељине.

Овом приликом, премијер Вишковић је са представницима управа ових привредних субјеката разговарао о тренутној ситуацији када је ријеч о производном процесу, сарадњи са клијентима, добављачима и кооперантима, као и условима у којима се одвија производња.

Заједички је констатовано да у овим предузећима није било отпуштања радника, да се приликом организације процеса производње у потпуности поштују мјере и користи заштитна опрема.

Директор предузећа „Бема" Бањалука, Маринко Умичевић информисао је предсједника Владе да је тренутно расписан оглас за 100 радних мјеста, те да је овај колектив за вријеме трајања епидемије вируса корона запослио 10 нових радника.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у редовном је контакту са представницима руководства локалних заједница и привредних субјеката у Републици Српској, с циљем што бржег превализажења тренутне ситуације изазване вирусом корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.