Sign In

Одржан састанак са градоначелницима и начелницима општина у којима ће бити реализовани пројекти из донација Србије

Објављено:

​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Бањалуци, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, присуствовала састанку са градоначелницима и начелницима општина у којима ће бити реализовани пројекти из донација Републике Србије.

Након састанка, предсједник Додик је рекао да ће бити потпуно транспарентна реализација пројеката у општинама у Српској и Федерацији БиХ, који ће бити финансирани средствима добијеним од Србије.

Предсједник је потврдио да је Влада Србије ова средства пребацила на посебан рачун Владе Републике Српске.

Он је рекао да је са челним људима општина из Српске и Федерације БиХ, које су аплицирале за средства, разговарано о процедурама на који начин би могло да се крене у реализацију пројеката.

"Неки већ имају пројекте и то раде, али овдје су јасно постављене процедуре, предвиђене законима Српске, које морају да се поштују када је ријеч о утрошку средстава", поручио је Додик.

Он је нагласио да се пројекти морају завршити у цијелости, а да ће се за оне за које недостаје новца морати наћи друга средстава, јер је циљ да се новац употријеби за незавршене објекте и слично.

"Они који спроведу тендер и потпишу уговор са извођачем радова могу већ повлачити новац према ситуацијама у реализацији пројекта", навео је предсједник.

Говорећи о расподјели средстава општинама у Федерацији БиХ, предсједник Додик је рекао да ће Дрвару припасти 350.000 евра, Грахову и Гламочу по 200.000 евра, Босанском Петровцу 100.000 и Крупи 50.000 евра.

Влада Србије уплатила је раније 5,5 милиона евра, које је предсједник Србије Александар Вучић обећао као помоћ општинама у Српској и Федерацији БиХ у којима претежно живе Срби.​

Састанку са градоначелницима и начелницима општина у којима ће бити реализовани пројекти из донација Србије присуствовао је и министар финансија у Влади Српске, Зоран Тегелтија. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.