Sign In

Влада Републике Српске утврдила Нацрт закона о посредовању у промету непокретности

Објављено:

​Влада Републике Српске утврдила је данас, на 51. сједници, одржаној у Бањалуци, Нацрт закона о посредовању у промету непокретности.

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да ће овим законом први пут бити уређена ова област с циљем постизања што веће правне сигурности учесника у прометовању непокретности.

,,Законом се уређују услови за обављање дјелатности, права и обавезе посредника, агената посредовања и налогодаваца у поромету непокретности, општи услова пословања, склапање уговора о посредовању. Предвидјели смо обавезу издавања рјешења за привредне субјекте и лица која ће се бавити прометовањем непокретности, обавезу закључења уговора, обавезу осигурања правних лица која ће се бавити овом дјелатношћу”, навела је министарка Гашић.

Према неним ријечима, при изради овог закона консултоване су све заинтересоване стране, ради проналаска што бољег рјешења те је овај закон, како је рекла, планиран Програмом економских реформи Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.