Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем

Објављено:

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем /Nicola Minasi/ о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону, са нагласком на развој и унапређење привредне сарадње Српске и Италије.

Предсједница Цвијановић је током састанка упознала амбасадора Минасија са резлутатима реформских мјера које Влада Српске проводи у циљу унапређења привредног и пословног амбијента у Српској, те истакла да остварени резултати и макроекономски показатељи указују на опоравак и стабилизацију привредних прилика у Републици Српској.

Овом приликом, амбасадор Минаси је честитао предсједници Цвијановић на видљивим резултатима које је Српска остварила на економском плану, истакавши да ту чињеницу потврђује и све већи број италијанских команија заинтересованих за улагања у Српску.

Саговорници су током разговора истакли обострано задовољство досадашњом сарадњом између Српске и Италије, те изразили увјерење да ће она бити наставњена и у будућности.

На састанку је било ријечи и о другим актуелним темама, у свјетлу европских интеграција.

​ 

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.