Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Републике Италије у БиХ Николом Миназијем

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у свом кабинету са амбасадором Републике Италије у БиХ Николом Миназијем.

На састанку је разговарано о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, с нагласком на привредну сарадњу.

Предсједник Вишковић је амбасадору Миназију представио активности и мјере које Влада намјерава провести у наредном периоду по питању унапређења пословне климе, услова за улагања у Републику Српску,  подршке реалном сектору, те растерећењу привреде.

Такође, истакнуто је да је Влада опредјељена да кроз низ мјера, активности и законских рјешења омогући што више инвестиција у реални сектор, те задржи постојећа и отвори нова радна мјеста.

Овом приликом разговарано је и о пројектима које реализују италијанске компаније у Републици Српској и наглашено да су туризам, пољопривреда, метална индустрија, информационо-комуникационе технологије сектори са расположивим потенцијалом за развој нових будућих пројеката са италијанским инвеститорима.

Амбасадор Републике Италије у БиХ Николо Минази је истакао да у Републици Српској послује значајан број комапнија из Италије, које запошљавају домаћу радну снагу, те да је намјера да се привредна и економска  сарадња настави и у будућем периоду.

Република Италија прошле године је била на другом мјесту земаља са којима је Република Српска остварила највећу спољнотрговинску размјену.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.