Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је у наступну посјету амбасадора Јапана у БиХ Хидејукија Сакамота

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у наступну посјету амбасадора Јапана у БиХ Хидејукија Сакамота.

Током састанка разговарано је о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, са посебним освртом на могућности за додатно унапређење сарадње у области привреде.

Саговорници су изразили увјерење да ће досадашња конструктивна и добра сарадња бити настављена и у наредном периоду, а предсједник Вишковић се овом приликом захвалио амбасадору Сакамоти на развојним програмима и програмима помоћи које је ова држава претходних година упутила грађанима Републике Српске и БиХ.

Предсједник Владе упознао је амбасадора Јапана са циљевима и мјерама које су предвиђене Програмом економских реформи, те је нагласио да стварање услова за јачање реалног сектора и привредни раст остају приоритети у раду Владе Републике Српске.

На састанку је било ријечи и о могућностима за остваривање ближих веза између Републике Српске и Јапана, са посебним освртом на привлачење инвестиција, али и на сарадњу у области културе и образовања.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.