Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са амбасадором Краљевине Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом.

Предсједница Владе и амбасадор Шведске размијенили су мишљење о актуелним темама у процесу европских интеграција у БиХ, а на састанку је било ријечи и о развојним програмима које Влада Српске проводи, с циљем подстицања одрживог и континуираног привредног раста. 

Предсједница Владе је изразила увјерење да ће Република Српска у наредном периоду наставити да биљежи позитивне економске показатеље, те да ће задржати институционалну, фискалну и буџетску стабилност, као предуслов за успјешан наставак провођења реформских мјера усмјерених на стварање повољног економског окружења и отварање нових радних мјеста.

Током састанка, наглашена је опредијељеност институција Српске да дају активан допринос у процесу европских интеграција, а предсједница Владе је овом приликом поновила да процес придруживања ЕУ захтијева посвећеност и координацију свих нивоа власти у БиХ, уз пуно уважавање уставних надлежности.

Амбасадор Шведске је честитао предсједници Цвијановић успјех на протеклим општим изборима те јој пожелио успјех на одговорном положају на челу Републике Српске.

На састанку је разговарано и о програмима који се у БиХ реализују уз подршку Амбасаде Краљевине Шведске, а размијењена су мишљења и о другим актуелним друштвеним и политичким темама у БиХ и региону.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.