Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадорком Републике Бугарске у БиХ Августином Цветковом

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у свом кабинету са амбасадорком Републике Бугарске у БиХ Августином Цветковом.

Током састанка исказано је обострано задовољство досадашњом сарадњом између Републике Српске и Републике Бугарске, а саговорници су истакли да постоји добра основа за додатно унапређење сарадње на свим нивоима, нарочито када је ријеч о привреди и реализацији инвестиционих пројеката.

Предсједник Вишковић је овом приликом поновио опредјељеност Владе Српске за подршку процесу европских интеграција уз пуно уважавање уставног уређења и координацију свих нивоа власти, те истакао да је приоритет да се институције на свим нивоима власти у БиХ формирају у што скоријем року како би се осигурала неопходна хармонизација и континуитет у провођењу реформских процеса.

Предсједник Владе упознао је амбасадорку Бугарске и са активностима које институције Републике Српске реализују у складу са дефинисаним приоритетима и процесом придруживања Европској унији, а овом приликом је наглашено да постоји могућност да се унаприједи сарадња између институција Републике Српске и Бугарске у смислу трансфера знања и искустава Бугарске у коришћењу претприступних фондова и дефинисању реформских мјера.

Током састанка размијењена су мишљења  и о другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.