Sign In

Премијер Вишковић разговарао са амбасадорком Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристијаном Хоман

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у свом кабинету са амбасадорком Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристијаном Хоман (Christiane Hohmann).

На састанку је разговарано о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, с освртом на предстојеће активности по питању европских интеграција.

Премијер Вишковић истакао је да је Влада Републике Српске опредјељена за европски пут, те да је извршила своју обавезу када је у питању комплетан одговор на Упитник Европске комисије, што је јуче верификовано на сједници Владе Републике Српске.

Такође, говорећи о приоритетима рада Владе у наредном периоду, премијер је истакао подршку реалном сектору на бази новог запошљавања и повећања плата, као и доношење мјера и активности на растерећењу привреде и унапређење пословног амбијента.
 
На састанку је разговарано и о предстојећим активностима по питању провођења реформских мјера, те је оцијењено да је важно и потребно да се у скорије вријеме формира власт на свим нивоима, како би биле настављене започете реформске активности.

Предсједник Владе захвалио  је амбасадорки на подршци коју је пружала амбасада Њемачке у БиХ на унапређењу међусобне сарадње која представља добру основу за дефинисање пројеката од обостраног интереса у области привреде, као и за наставак сарадње по питању европских интеграција.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.