Sign In

Премијер Вишковић поручио да “Батагон” мора поштовати закључке Владе Републике Српске

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Влада Српске могла да прода своја потраживања у Фабрици глинице "Бирач" у стечају и без било каквих услова, али је то урађено са 16 закључака које мора поштовати фирма "Батагон".

„Влада Републике Српске у техничком мандату, тачније 14. и 15. децембра прошле године, разматрала је пар понуда, између осталог, понуду `Батагона`, која је прихваћена као најповољнија. Једини ко је доставио гаранцију у року је била фирма `Батагон`, и на основу тога дошло је до склапања споразума које су наше институције, а које имају потраживања у Фабрици глинице `Бирач`, потписале са компанијом `Батагон`", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић подсјетио је да је Влада донијела 16 закључака који поручују „Батагону", да ништа не значе потписани уговори, уколико се не буде поступало по тим закључцима.

"Први закључак каже да у року од 10 година Фабрика глинице "Бирач" не може бити отуђена, да мора бити задржан број запослених, уложено више од 50 милиона евра, ријешено питање бране црвеног муља, да са добављачима буду задржани постојеће уговори", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.