Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања осамстогодишњег јубилеја аутокефалности Српске Православне Цркве

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Београду, свечаној академији поводом обиљежавања осамстогодишњег јубилеја аутокефалности Српске Православне Цркве.

Прије почетка свечане академије, премијер Вишковић је истакао да је православље снага и будућност српског народа и да овај јубилеј показује колико је стар српски народ и колико је присутан на овим просторима.

"То је само потврда да смо један од старијих народа на простору Балкана и Европе и да заслужујемо сву пажњу коју треба да има такав народ", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Према његовим ријечима, поједини народи који се данас на неки начин стављају испред српског не могу да се похвале да иза себе имају 800 година традиције, вјере и културе.

"То је најбољи доказ да српски народ постоји овдје, да ће постојати и да ће опстати. Млађим генерацијама остављамо у насљеђе оно што су српски народ и СПЦ баштинили 800 година и надамо се да ће они тако радити послије нас", рекао је премијер Вишковић.

Свечаној академија поводом обиљежавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве под називом "Завет Светог Саве” присуствовали су највиши званичници Србије и Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.