Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Братунцу, са начелником ове општине Недељком Млађеновићем.


Након састанка, предсједник Владе Радован Вишковић рекао је да ће Влада Републике Српске, у складу са могућностима, пратити све пројекте које начелник општине Братунац буде креирао са својим тимом, као и да очекује да ће мост "Братољуб" крајем марта бити стављен у функцију.


"Ми смо то и до сада радили", напоменуо је предсједник Владе, када је ријеч о подршци, те подсјетио на застој у вези са граничним прелазом код моста Братољуб који повезује Братунац са Љубовијом у Србији.


Он је истакао да је тај проблем ријешен и да се очекује да тај мост крајем марта буде стављен у функцију, што ће бити од великог значаја за ширу регију.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је подсјетио на договор са предсједником Србије Александром Вучићем, којем су присуствовали и премијер Ана Брнабић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Српске Жељка Цвијановић, да се у пограничном дијелу гради индустријска зона и да ту раде људи из Србије и Српске.


"Послије састанка контактирао сам Млађеновића и рекао да што буде бржи, брже ћемо ријешити. Могу рећи да је брзо резервисао одређена средства за изградњу те зоне. Овдје ћемо уз помоћ Србије довести инвeститоре који ће радити и отварати нова радна мјеста", нагласио је предсједник Владе послије данашњег састанка са начелником општине Братунац, којем је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.