Sign In

Премијер Вишковић, поводом Дана Републике Српске - 9. јануара, положио вијенац на Спомен-обиљежје палим српским браниоцима Брчког

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, данас је, У Брчком, поводом Дана Републике Српске - 9. јануара, положио вијенац на Спомен-обиљежје палим српским браниоцима Брчког.

Вијенце су положили и министри: управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, рударства и енергетике Петар Ђокић, трговине и туризма Сузана Гашић, породице, омладине и спорта Соња Давидовић,  пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, те директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

На Спомен-обиљежје вијенце су положили и градоначелник Брчког Синиша Милић, представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, политичких партија, те јавног и политичког живота.

Након полагања вијенаца приређен је свечани пријем.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да се са скупа у Брчком шаљу поруке мира, љубави и жеље да се гради и развија Република Српска, али не на штету било кога у БиХ.

"Онај ко то буде разумио имаће прилику да заједно са српским народом гради БиХ. Они који оспоравају Републику Српску самим тим руше и БиХ", поручио је премијер Вишковић.

Он је навео да је Брчко дистрикт власништво два ентитета у БиХ и у њему живе грађани Републике Српске који заслужују и имају права да славе 9. јануар као Дан Републике.

"Девети јануар није усмјерен ни против кога. Нашим доласком у Брчко не желимо никоме да правимо проблем, него да славимо наш рођендан на својој територији и са својим грађанима. На то имамо право. Осталима не ускраћујемо да славе своје празнике", рекао је премијер Вишковић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.