Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.

У  телефонском разговору истакнута је заједничка опредијељеност за проналажење најбољег рјешења у вези са бесплатним тестирањем на корона вирус за студенте из Републике Српске који студирају у Србији.

Предсједници влада Републике Српске и Србије задужили су шефове својих кабинета и Представништва Републике Српске у Србији да заједнички раде на усаглашавњу и поједностављењу процедура тестирања студената на корона вирус како би се у најкраћем року олакшао долазак студената из Републике Српске на факултете у Србији, а ради лакшег и безбједнијег заврашавања студентских обавеза.

Једно од рјешења на којем ће се радити како би се студентима омогућио што скорији одлазак у Србију на факултете је и могућност бесплатног тестирања на корона вирус по доласку у Србију уз одређене мјере надлежних институција.

Одређени приједлози по питању процедура у вези са бесплатним тестирањем студената из Републике Српске који се школују у Србији поред сарадника премијера Републике Српске и Србије, дали су и Удружење студената из Републике Српске са сједиштем у Новом Саду и запослени у Представништву Републике Српске у Београду.

Такође, студенти се за више информација у вези са процедурама и бесплатним једнократним тестирањем на корона вирус, могу обратити у ресорним министарствима у Влади Републике Српске и Влади Републике Србије, Удружењу студената из Републике Српске са сједиштем у Новом Саду, те запосленима у Представништву Републике Српске у Београду.

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић и предсједница Владе Србије Ана Брнабић разговарали су и о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и Србији.

Премијер Вишковић захвалио се премијерки Брнабић на досадашњој подршци и помоћи коју је Србија упутила Републици Српској с циљем јачања здравствених капацитета у борби против вируса корона.

Предсједник Владе Радован Вишковић изразио је опредијељеност за пружање подршке привреди у наредном периоду, како би се на што квалитетнији и ефикаснији начин пружила помоћ привредницима у обављању дјелатности и очувању радних мјеста, а како би се превазишле штетне посљедице које је у привреди изазвала појава вируса корона.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.