Sign In

Предсједник Вишковић разговарао са шефом Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ Брусом Бертоном

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са шефом Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ (ОЕБС) Брусом Бертоном.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, са освртом на процес форимирања власти након проведених општих избора.

Предсједник Владе је овом приликом нагласио да је процес формирања власти у Републици Српској завршен успјешно и у задатим роковима, те да су у предвиђеним роковима у Народној скупштини Републике Српске усвојени кључни документи – Буџет за 2019. годину и Програм економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. година.

Предсједник Вишковић је истакао да економски развој и стабилност институција Републике Српске остају приоритети у раду Владе Српске, те је изразио наду да ће сви политички актери у БиХ показати политичку зрелост и одговорност како би се завршио процес формирања власти на свим нивоима.

Током састанка је оцијењено да фокус свих политичких актера у БиХ треба да буде формирање власти на свим нивоима, како би се могли посветити економском развоју и наставку процеса европских интеграција који су од користи за све грађане.

Саговорници су се усагласили да реформе треба да буду у фокусу дјеловања свих нивоа власти, а наглашено је и да је за рјешење важних питања потребан политички дијалог, међусобна сагласност и уважавање свих нивоа власти у складу са уставним надлежностима.

Овом приликом сарадња између Владе Српске и Мисије ОЕБС-а је оцијењена као добра, а саговорници су разговарали и о реализацији пројеката које Мисија ОЕБС-а реализује у сарадњи са Владом, институцијама и локалним заједницама у Републици Српској.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.