Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети општини Челинац

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борисом Пашалићем, посјетио је у Челинцу фабрику „Мегамонт и обишао нови мост и градско шеталиште у овој општини.

Након посјете, предсједник Владе изразио је задовољство новим, савременим изгледом који ова локална заједница сада има, али и што је уређењем корита Врбање ријешен проблем поплава.

"Инвестиција коју смо овдје уложили није била само да се направи шеталиште са расвјетом и клупама, него и да заштитимо људе који овдје живе од штете коју су претрпјели од поплава", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић, те је нагласио да ће Влада Републике Српске наставити да подржава развој ове општине.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је Влада Српске уназад десетак година уложила 210 милиона КМ у пројекте из водопривреде, као што је уређење корита и изградња насипа.

"Настављамо да улажемо у Челинац, те почетком новембра крећемо са уређењем додатних 250 метара узводно од моста, чиме ћемо да обезбиједимо и још нека насеља, као што је Житњак, гдје ће бити изграђен и мост који ће да олакша живот његових становника", навео је министар Пашалић.

Министар је рекао и да су почетком сљедеће године планирани нови пројекти чија је вриједност око 19 милиона евра у десетак локалних заједница, почевши од Модриче, Добоја и Бијељине.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић захвалио је предсједнику Владе и министру за посјету овој општини, те подршку која је посљедњих година за ову локалну заједницу била обимна и великодушна.

"Један од најозбиљнијих, најдоминантнијих и најскупљих пројеката је уређење корита ријеке Врбање, које је рађено претходних година, а печат тог пројекта је градски мост, који је завршен прошле године", нагласио је Зељковић.

Према његовим ријечима, те двије инвестиције су укупно коштале око четири милиона КМ, које је издвојила Влада Републике Српске, док је један дио инвестиције за изградњу моста учешће Владе Србије.

"Наставићемо са уређењем овог корита и у овој години, узводно још 300 метара, те да затворимо овај прстен који ће послужити да буде једно од најљепших шеталишта у Републици Српској", најавио је Зељковић.

Он је додао да би радови требали да почну 1. новембра, те да је средства обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

"Током ове године, без обзира што је ријеч о тешкој години, како за републички, тако и за општински буџет, радимо на реализацији још неколико пројеката, као што је уређење ријеке Јошавке и завршена је та инвестиција, вриједна око 130.000 КМ", рекао је Зељковић.

Зељковић је навео да је остало да се заврши још неколико пројеката из путне и водоводне инфраструктуре, с циљем да се подједнако ради у свим дијеловима општине.

"У овој години имамо активности и на објектима високе градње, те је већ урађена адаптација градске капеле, која је коштала око 18.000 КМ, а завршен је и један дио радова на објекту Мјесне заједнице Шњеготина", напоменуо је Зељковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.