Sign In

Честитка предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића поводом 9. маја - Дана побједе над фашизмом и Дана Европе

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је грађанима Републике Српске честитку поводом  9. маја,  Дана побједе над фашизмом и Дана Европе.

„На данашњи дан, 75 година након побједе у Другом свјетском рату, са великим пијететом се присјећамо свих жртава фашизма и нацизма, највећих идеолошких пријетњи новијег доба, а нарочито страдања српског народа, који је антифашистичкој борби дао немјерљив допринос.

Страдање нашег народа служи као опомена на ужасе које је фашизам са собом донио и опомиње нас да се таква злодјела више никада не понове.

Наша колективна дужност је да, из поштовања према нашим прецима, неизоставно и достојно обиљежавамо овај празник и баштинимо вриједности проистекле из антифашистичке борбе.

Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, у име Владе Републике Српске и своје име, свим грађанима Републике Српске честитам овај велики празник", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.