Sign In

Честитка предсједнице Цвијановић поводом 8. марта - Међународног дана жена

Објављено:

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку свим женама поводом 8. марта - Међународног дана жена.

„У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта - Међународног дана жена.

Обиљежавањем Дана жена развијамо демократску свijест и обавезујемо се на наставак дјеловања и улагања заједничких напора у сврху остваривања истинске равноправности жена и мушкараца. Жене у Републици Српској данас обављају бројне високе и одговорне функције једнако добро као мушкарци, а уједно су и равноправни хранитељи породице.

Поред бриге о породици, жене су се, како би оснажиле свој положај у јавном животу и друштву у цјелини, организовале и кроз невладин сектор и грађанске иницијативе у настојању да буду равноправне, едуковане, економски независне и активно укључене у друштвени живот.

Влада Републике Српске ће и убудуће, приликом креирања својих политика и мјера,  радити на побољшању укупног положаја жена и њиховом оснаживању, инсистирати на промоцији равноправности полова и на пуној друштвеној укључености и остваривању свих других економских и социјалних права.

Остаје обавеза свих нас да улога и положај жене у друштву буде још препознатљивија и да сваки дан у години буде посвећен једнакости, равноправности, толеранцији, солидарности и општем друштвеном добру.

Стога 8. март не треба да буде једини дан у години када се  говори о жени, већ њена права треба поштовати сваки дан", наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.