Sign In

Првомајска честитка предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас 1. мај, Међународни празник рада грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској.

„У име Владе Републике Српске, и своје име, честитам вам Први мај, Међународни празник рада.

На данашњи дан, који је симбол борбе за права радника, социјалну правду и радничку солидарност, позивам вас да сви заједно истрајемо у борби за остваривање ових идеала и допринесемо ставарњу што квалитетнијих услова рада у нашем друштву.

Приоритет Владе Републике Српске остаје рад на стварању повољнијег пословног амбијента,  привлачењу домаћих и страних инвестиција, стварању услова за нова запошљавања и побољшању животног стандарда грађана.

Ускоро ћемо предложити нови сет закона, с циљем растерећења привреде и повећања плата. Кроз законску регулативу дефинисаћемо да се послодавцима који повећају плату запосленима, на крају године врати значајан дио пореских давања.

Влада и ове године наставља реализацију успјешног Програма запошљавања, којим стимулише послодавце да отварају нова радна мјеста, а с поносом истичем и да ће Влада од ове године редовно обезбјеђивати послове приправника у институцијама Републике Српске за најбоље студенте са два јавна универзитета у Републици Српској, јер на младим и стручним људима остаје развој и просперитет Републике Српске.

Такође, од ове године спроводимо и Програм преквалификације високообразованих незапослених лица у правцу основних ИТ вјештина, како би ова лица била конкурентнија на тржишту рада.

Све ове активности Влада Републике Српске осмишљава и води кроз дијалог и у сарадњи са социјалним партнерима, чија нам је помоћ и савјетодавна улога од непроцјењивог значаја. Жеља нам је да наставимо да унапређујемо сарадњу са нашим социјалним партенрима, на добробит свих радника и грађана у Републици Српској.

Желим вам да у здрављу, миру и добром расположењу проведете предстојећи Међународни празник рада“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.