Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао културној манифестацији “Дани Српске у Србији”

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Београду, културној манифестацији "Дани Српске у Србији".

Премијер Вишковић је истакао да је представљање Републике Српске у Србији дало опипљиве и видне резултате сарадње.

"Захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу у посљедње три године значајна финансијска средства из буџета Србије дата су као помоћ свим локалним заједницама у Српској, а на крају крајева и буџету Републике Српске", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је нагласио да такве манифестације јачају везе српског народа и дају конкретне резултате јачања сарадње.

Премијер Вишковић је најавио да ће делегација Републике Српске у оквиру "Дана Српске у Србији" већ сутра бити у Новом Саду гдје ће и у Привредној комори Војводине и Скупштини града представити потенцијале Српске и тражити модусе нове сарадње у наредном периоду.

У Народном позоришту у Београду вечерас је свечано, уз интонирање химни Републике Српске и Србије, отворена манифестација "Дани Српске у Србији", у присуству званичника Српске и Србије.

Током наредних седам дана у више градова Србије биће представљене научне, културне и умјетничке институције из свих дијелова Српске, а наступиће и самостални умјетници, глумци и књижевници.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.