Sign In

Премијер Вишковић присуствовао у Источном Новом Сарајеву додјели постхумних одликовања породицама погинулих бораца са подручја Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Фоче и Гацка

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Источном Новом Сарајеву додјели Медаље заслуга за народ породицама 27 погинулих бораца са подручја Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Фоче и Гацка.

Обраћајући се породицама палих бораца, премијер Вишковић истакао је да је Република Српска гарант опстанка Срба на простору БиХ, те да ниједног момента не смије бити доведена у питање, без обзира ко је представља.

„За то су животе дали најмилији, а ми који данас представљамо институције Републике Српске морамо учинити све да њихова борба и жртва никада не буде доведена у питање“, рекао је премијер Вишковић.

Поздрављајући породице погинулих и као бивши припадник Војске Републике Српске, он је рекао да су Срби доживјели егзодусе, нестанак и све оно што није цивилизацијски за један народ, гдје год нису имали своју државу.

„Ја сам захваљујући свима који су се борили за Републику Српску данас предсједник Владе, а обавеза свих нас што радимо ово данас и што ћемо радити у будућем периоду јесте да их никада не заборавимо и да будемо поносни на њих“, истакао је премијер Вишковић.

Саосјећајући са породицама погинулих бораца, премијер Вишковић им је поручио да морају бити поносни на оно што су њихови најмилији урадили и што су створили Републику Српску која данас штити припаднике српског народа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.