Sign In

Премијер Вишковић присуствовао потписивању годишњих уговора између Јавног предузећа шумарства „Шуме Српске“ и дрвопрерађивача

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Административном центру Владе Републике Српске, у Бањалуци, потписивању годишњих уговора између Јавног предузећа шумарства „Шуме Српске“ и дрвопрерађивача.

Премијер Вишковић истакао је да је намјера Владе да ријеши све девијације које су биле примијећене у шумарству у протеклом периоду, јер у дрвопрерађивачима препознаје стратешке партнере за повећање запослености, раста плата и стандарда.

„Ви као финални прерађивачи, опредијељени сте за извоз и самим тим подижете покривеност увоза извозом, што су основни приоритети и циљеви Републике Српске“, рекао је премијер Вишковић и позвао дрвопрерађиваче да буду партнери Владе Републике Српске.

Он је истакао да ће као предсједник Владе Репубилике Српске увијек имати времана да се посвети рјешавању проблема с којима се суочавају дрвопрерађивачи.

„Учинићемо све да, чим се формирају Савјет министара БиХ и Влада Федерације, на још ригорознији начин забранимо извоза трупаца, јер зашто да их извозимо, кад те исте трупце можемо прерадити у нашим погонима и запослити већи број људи“ , рекао је премијер Вишковић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић рекао је да је Министарство тражило од "Шума Српске" да се уговара количина сортимената која је предвиђена планом сјече.

"У наредној години имамо два милиона и 50.000 метара кубних планиране сјече. Ранијих година смо имали проблема које ћемо отклонити у наредном периоду", рекао је министар Пашалић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске ће у наредном периоду посветити посебну пажњу шумарству, те ће се актуелизовати прича о спречавању извоза трупаца из БиХ да би остали на располагању домаћим привредницима који иду ка вишим етапама финализације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.