Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са новоименованом директорицом ЕБРД у БиХ Мануелом Несл

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са новоименованом директорицом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ Мануелом Несл (Мануела Наессл).

Досадашња сарадња са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ оцјењена је успјешном и коректном и истакнуто је опредјељење да се тако настави и у будућности.

Подршка ЕБРД-а била је значајна у инфраструктурним пројектима у привредном сектору, сарадњи са инвеститорима, а у будућем периоду исказан је интерес за сарадњом и подршком у области туризма,  у енергетском сектору по питању пројеката из обновљивих извора енергије.

Такође, разговарано је и о подршци на унапређењу пословне климе, као и експертској подршци по питању преузимања добрих паркси и искустава у области инспекцијског надзора, а које су пружали стручњаци ЕБРД-а у Србији.

​Предсједник Вишковић је зажелио пословни и лични успјех у будућем раду досадашањем директору ЕБРД-а у БиХ Јану Брауну и захвалио се на коректној и успјешној сарадњи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.