Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем и генералним директором „Електропреноса БиХ“ Матаном Жарићем

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Добоју са предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем и генералним директором „Електропреноса БиХ" Матаном Жарићем о деблокади овог предузећа.

На састанку је  договорена деблокада компаније „Електропренос БиХ", као и план провођења инвестиција у наредном периоду.

У наредних 15 дана органи компаније „Електропренос БиХ": Скупштина акционара, Управни и Надзорни одбор провешће потребне процедуре за верификацију данашњег договара и омогућити функционисање компаније као и реализацију важних инвестиционих пројеката.

Саговорноци су оцијенили да је функционисање предузећа „Електропренос БиХ"од пресудног значаја и велике важности за одржавање електроенергетске мреже у БиХ, нарочито имајући у виду неопходне инвестиције које су планиране у овом сектору, а које се  не реализују више од двије године. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.