Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном.

Током састанка разговарано је о актуелним политичким и економским темама, с нагласком на реформе и пројекте који ће допринијети бољем животу грађана.

Предсједник Вишковић је рекао да је Влада опредјељења за европске интеграције и да су институције Српске посвећене том процесу, уз пуно уважавање уставне позиције Републике Српске и уставног уређења БиХ, те да само  фукционална БиХ за коју се залаже Република Српска може обезбиједити бољи животни стандард свих грађана.

Истакао је да Република Српска предњачи у испуњавању обавеза и услова на европском путу што ће наставити да ради и у наредном периоду.

Предсједник Владе Српске изразио је жаљење због застоја у формирању власти на нивоу БиХ, с обзиром на чињеницу да се на тај начин отежава провођење реформских процеса и пројеката у бројним областима.

Амбасадор Француске најавио је дјеловање Француске развојне агенције на простору БиХ, које ће, допринијети продубљивању економских односа Француске са Републиком Српском и БиХ.

На састанку је констатовано да Француска има значајну улогу у креирању односа у БиХ као и да је помоћ коју пружа путем фондова и организација изузетно важна.

Заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња Српске и Француске добра и изражена је спремност да буде унапређена у будућности, посебно у области привреде, безбједности, образовања и културе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.