Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo са директором Болнице „Србија“ Небојшом Шешлијом

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo je данас, у Источном Сарајеву, са директором Болнице „Србија" Небојшом Шешлијом.

Премијер Вишковић рекао је да је Влада Републике Српске у претходна два мјесеца здравственом сектору Републике Српске дозначила је више од 100 милиона КМ и оцијенио успјешном намјеру да свака здравствена установа у Српској има довољно капацитета и довољно опреме током епидемије вируса корона.

"То је оно на шта смо поносни", нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић.

Премијер Вишковић је рекао да га је руководство Болнице "Србија" данас упознало о проблемима и активностима у протеклих 60 дана.

"Разговарали смо и о томе шта треба радити као припрему за будући период јер вирус је ту, још није ишчезао. Струка још нема одговор када се то може десити", додао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе је додао да се, према неким информацијама, вирус корона може вратити на јесен, али да је све још непознаница.

"Ако би се вирус на јесен вратио, скупа са сезонским грипом, сигурно би био разорнији и јачи него што је сада", рекао је предсједник Владе.

Премијер Вишковић је истакао да здравствени сектор заједно са институцијама Републике Српске мора бити спреман и да прилагоди капацитете да заштити грађане и здравље људи, као што је то радио и до сада.

"Овдје у болници `Србија` је значајно да имају тај мобилни рендген који би им у великој мјери олакшао процедуре. Ми ћемо то завршити ових дана, да се иде у процедуру јавних набавки и да се у што краћем року може испоручизи тај рендген", најавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија  захвалио се премијеру Вишковићу за посјету и подршку коју је пружио здравственим радницима у превенцији и борби са вирусом корона.

Он је предсједника Владе Радована Вишковића упознао о активностима које су спровођене у протеклом периоду, о поштовању мјера Републичког кризног штаба и прилагођавању рада Болнице свим препорукама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.