Sign In

Премијер Вишковић посјетио општину Источно Ново Сарајево

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у службеној посјети општини Источно Ново Сарајево, гдје је разговарао са начелником општине Љубишом Ћосићем.

Премијер Вишковић изјавио је да је на састанку разговарано о пројектима у овој општини који су при крају, а за које је Влада обезбиједила средства у протеклом времену.

„Разговарали смо и о пројектима који ова локална заједница планира да реализује у наредном периоду и драго ми је да у Републици Српској постоје локалне заједнице које имају потребе за школама и обдаништима, јер то значи да живот ту иде једном узлазном путањом, да има довољно младих људи и дјеце“, рекао је премијер Вишковић.

Он је изразио очекивање да ће, чим буду припремљени, почети изградња свих планираних инфраструктурних пројеката, на добробит свих људи који живе на овим просторима, без обзира на националну, вјерску или било коју другу припадност.

„Кад градите школе, обданишта, путеве, водоводе, улажете у здравствени сектор, онда то није политичка и национална прича, него је то општекорисна друштвена прича за све грађане који желе да живе овдје. Као премијер поносан сам на информацију коју сам данас чуо, а то је да један значајан број људи из Сарајева у Федерацији БиХ, овдје купује станове“, нагласио је премијер Вишковић.

Он је истакао да ће Влада Републике Српске наставити да у наредном периоду помаже локалне заједнице широм Републике Српске.

„Не правимо изузетак и нисмо Влада која ће форсирати неку локалну заједницу на штету неке друге, напросто желимо равномјеран развој Републике Српске од Требиња до Новог Града“, истакао је премијер Вишковић.

Он је рекао да је данашњем састанку присуствовао и директор Болнице „Србија“ који је упознао учеснике састанка са епидемиолошком ситуацијом у овом дијелу Републике Српске.

„Договорили смо се да обезбиједимо додатна новчана средства за Болницу `Србија`, како би болница могла да пензионише одређен број радника, а да на њихово мјесто буду примљени нови људи, прије свега здравствене струке, како би што спремније дочекали надолазеће дане и најаву како корона са сезонским грипом може изазвати веће проблеме него што смо имали до сада“, рекао је предсједник Владе Републике Српске и нагласио да се цијела Република Српска спрема за то, те да су обезбијеђена значајна финансијска средства за ове намјене.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је огромну захвалност премијеру Вишковићу за помоћ Владе у реализацији досадашњих пројеката у овој локалној заједници, истичући да има много других за које се припрема изградња.

"Убијеђен сам да ће након ове године која је по много чему специфична и тешка општина Источно Ново Сарајево заједно са Владом Републике Српске радити на много нових пројеката", рекао је начелник Ћосић.

Он је најавио је да ће 15. октобра у овој општини званично бити отворен Трг Републике Србије, за чију су изградњу средства обезбиједиле владе Републике Српске и Србије

"Упознали смо предсједника Владе у којој је фази завршетак радова на изградњи спортске дворане, за чију је изградњу Влада Републике Српске интервенисала са два милиона КМ", истакао је Ћосић.

Он је додао да је, упркос тешкој ситуацији која је погодила јавне финансије локалних заједница, али и републички ниво, премијер Вишковић изразио разумијевање за исказану потребу да Влада помогне завршетак позоришта у Источном Новом Сарајеву.

"Од Владе ћемо добити још 500.000 КМ, које ће бити искориштене за три лота за опремање позоришта - један за грађевинске радове, опремање позоришта намјештајем, те уградњу аудио и визуелне технике", прецизирао је Ћосић и изразио очекивање да ће у фебруару или марту позориште бити и завршено.

Он је додао да је данашња посјета предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, након јучерашње посјете предсједника Српске Жељке Цвијановић доказ да је Источно Ново Сарајево заједница која успјешно сарађује са републичким институцијама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.