Sign In

Премијер Вишковић, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и директором ЈП „Путеви Републике Српске“ Ненадом Нешићем отворио дионицу пута Јасик – Триангла

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и директором ЈП „Путеви Републике Српске" Ненадом Нешићем отворио је новоизграђену дионицу регионалног пута Р446, Лукавица - Пале, дионица Јасик – Триангла.

Дужина дионице је четири километра, а урађен је и мост дужине 35 метара.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је реконструисана дионица била уско грло на правцу од Источног Сарајева до Јахорине, те да је пуштањем у саобраћај, отклоњен проблем циркулације и туриста и грађана са овог подручја који су долазили на планину.

Премијер Вишковић је најавио да ће за два мјесеца почети реконструкција пута од Пала до Јахорине, те да ће на планини бити направљен и обилазни пут у дужини од два километра.

"Циљ свих улагања у овај дио Републике Српске јесте побољшање стандарда и живота људи који овдје живе", поручио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе је рекао да је циљ да Српска инвестиционим пројектима поправи бруто домаћи производ и врати ниво привреди који је био прије појаве вируса корона.

Премијер Вишковић је најавио знатне инвестиције за источни дио Републике Српске и у наредном периоду, додајући да ће тиме бити ријешен и проблем брзих путева кроз Републику Српску.

"Већ се раде кружни токови. Раде се успонске траке од Власенице према Хан Пијеску, те од Подроманије према Сумбуловцу", појаснио је премијер.

Предсједник Владе Републике Српске је најавио и инфраструктурна улагања у Херцеговину, гдје ће се радити дио пута од Брода на Дрини према Тјентишту, али и рехабилитација свих путева у том дијелу Српске.

Свечаности је присуствовао и министар саобраћаја и веза Српске Ђорђе Поповић, те представници републичке и локалне власти.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.