Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић учествовао у раду округлог стола на тему „Како одржати пословање у отежаним условима изазваним корона вирусом?“

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић учествовао је данас, на Јахорини, у раду округлог стола на тему „Како одржати пословање у отежаним условима изазваним корона вирусом?".

Премијер Вишковић је рекао да су Владине мјере помоћи реалном сектору у протекла три мјесеца дале значајне резултате и да ће Влада Републике Српске и даље бити партнер пословној заједници.

Он је истакао да се Влада Српске може похвалити да је једна од влада у региону која има најмањи број људи који су остали без посла у току епидемије вируса корона и нашли се на Заводу за запошљавање Републике Српске, јер су у претходна три мјесеца плаћали најниже плате и доприносе и тако помогли реалном сектору.

"То намјеравамо радити у одређеним сегментима или одређеним привредним гранама и у наредном периоду", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Он је истакао да ће данас на Јахорини чути људе из реалног сектора како и на који начин послују у отежаним условима изазваним вирусом корона.

Предсједник Владе Републике Српске навео је да ће све те проблеме евидентирати, анализирати и у складу са могућностима учинити све да помогну реалном сектору да задрже раднике.

Он је нагласио да су радници та покретачка снага која Српској треба данас, сутра и када вирус буде иза нас, јер су они носиоци развоја Републике Српске.

Премијер Вишковић је рекао да ће сагледати свако појединачно предузеће, сваког привредника и да виде коме у датом моменту шта треба помоћи.

"Влада ће и даље бити партнер пословној заједници и биће 24 часа отворена врата за наше људе који ће моћи од ресорних министарстава и институција Републике Српске да затраже одређену помоћ. Значајну помоћ у превазилажењу проблема у реалном сектору у наредном периоду очекујем од Савјета министара, тамо је наш кадар, предсједавајући Савјета министара на челу са српским чланом предсједништва БиХ Милорадом Додиком", рекао је премијер Вишковић.

Према његовим ријечима, значајан број проблема који могу да се појаве у реалном сектору и који треба да се рјешава, рјешаваће и Влада Српске али са институцијама на нивоу БиХ, односно са Савјетом министара.

Он је додао да са Унијом удружења послодаваца Републике Српске његују и имају коректну сарадњу, као и са Привредном комором и синдикатима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.