Sign In

Премијер Вишковић присуствовао свечаности поводом 20 година постојања и рада Савеза општина и градова Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Бањалуци, свечаности поводом 20 година постојања и рада Савеза општина и градова Републике Српске.

​Премијер Вишковић је рекао да је Савез општина и градова Републике Српске изузетно вриједан партнер Владе Српске, поготово када је ријеч о законским рјешењима која се тичу локалне управе и грађана широм Српске.

Он је истакао да Савез на сва та законска рјешења даје мишљења која Влада уважава, партнерски се договарају и траже најбоља рјешења.

"Надам се да ћемо тако радити и у наредном периоду да би наши грађани имали што лакше примјењива законска рјешења на терену која ће донијети добробит свима", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић рекао је да је Савез једна врста платформе за размјену искустава између јединица локалне самоуправе и заступање њихових појединачних и општих интереса пред партнерима.

"Наш први партнер је Влада Републике Српске. Дошли смо до тога да не постоји ниједан законски или подзаконски акт који се тиче функционисања локалне заједнице, а да се не тражи наше мишљење", додао је Ћосић.

Он је додао да ће Савез на конференцији, која ће бити одржана сутра у Бањалуци, представити низ мјера који су дио демографске обнове Српске, а које би требало да нађу своје мјесто у буџетима и акционим плановима локалних заједница.

Прослави јубилеја присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министри у Влади Српске, начелници општина, представници међународних организација и амбасада, партнерских асоцијација, локалних власти из региона и других гостију.

Овим поводом, у Бањалуци ће сутра бити одржана конференција "Демографска кретања и популациона политика у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској".



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.