Sign In

Премијер Вишковић у радној посјети општини Котор Варош

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у радној посјети општини Котор Варош, гдје је разговарао са руководством општине, те, заједно са начелником општине, положио камен темаљац за изградњу нове зграде општинске управе, чија је вриједност 3,1 милиона КМ.​

Премијер Вишковић изјавио је, након полагања камена темељца, да је данас присуствовао историјском догађају, јер се овакви објекти граде једном у сто година.

"Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Искрено се надам да ће грађани Котор Вароша добити репрезентативан објекат који ће бити симбол града", рекао је премијер Вишковић.

Он је пожелио грађанима Котор Вароша да им нова зграда општинске управе у будућности донесе само срећу и напредак. 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић подсјетио је да је Влада од 2006. године до данас, у ову локалну заједницу уложила 92 милиона КМ, те да се радило на пројектима санације школе, дома здравља, канализације, водоснабдијевања и путне инфраструктуре.

„У овој години је завршен регионални пут који повезује Котор Варош и Кнежево, а који је деценијама био неријешен. То је инвестиција која је износила више од 20 милиона КМ“, рекао је премијер Вишковић.

Он је навео је да ће се радити на томе да се у наредној години изврши санација дијела магистралног пута који пролази кроз Котор Варош у дужини од 2,5 километра, који је изостављен у ранијој рехабилитацији путне инфраструктуре због неријешене канализационе мреже.

Премијер Вишковић је рекао да ће се разматрати и изградња кружног тока, како би се растеретио саобраћај кроз само насеље.

Истичући да се у општини Котор Варош налазе значајни капацитети из области производње и прераде текстила, коже и обуће, у којима је запослено више од 2500 хиљаде радника, премијер Вишковић је рекао да ову област треба помагати и развијати.

Он је рекао да не треба заборавити да је Република Српска и Влада Републике Српске помогла и развила ову браншу, те да је као предсједник Владе поносан што данас у Републици Српској у овој области расту плате и запослено је око 12.500 радника.  

Истакао је да ће Влада наставити да помаже развој производње и прераде текстила, коже и обуће.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да данас у Републици Српској имамо рекордан број запослених, те да је износ просјечне плате изједаначен са оним у Федерацији БиХ.

Говорећи о новој згради локалне управе, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је навео да је ријеч о објекту укупне корисне површине 2.360 квадратних метара који ће имати сутерен, приземље и три спрата.

"Слободно могу рећи да данас свједочимо историјском моменту и ово мјесто би у будућности требало да буде залог за млађе генерације и мјесто на којем ће се сваком настојати помоћи у рјешавању било каквог проблема", поручио је начелник Сакан и додао да ће се изградњом нове зграде коначно ријешити вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе које су сада смјештене у неусловним просторима на више различитих локација.

Сакан је истакао да је увјерен да ће Влада Републике Српске, на челу са премијером Вишковићем наставити да помаже развојне пројекте у Котор Варошу, те да га радује најављени радни састанак са премијером и министрима о реализацији капиталних инвестиција.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.