Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао почетку изградње саобраћајнице Паприковац – Лауш, за коју је Влада Српске одобрила 2,5 милиона КМ

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Бањалуци, почетку изградње саобраћајнице Паприковац – Лауш, за коју је Влада Српске одобрила 2,5 милиона КМ. 

Премијер Вишковић је рекао да је о​во само један у низу пројеката који се тренутно гради у Бањалуци. 

„Данашњи пројекат ће имати значај за све грађане Српске, не само Бањалуке и Лауша, који имају потребу да долазе на Универзитетски клинички центар, јер се изградњом ове саобраћајнице олакшава приступ УКЦ-у Републике Српске и растеретиће се саобраћајне гужве, поготово у јутарњим часовима“, истакао је предсједник Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић је нагласио да сада насеље Лауш добија нову површину, која ће омогућити Бањалуци да се још брже развија. 

„Сигуран сам да ћемо имати прилику да у наредних пар година присуствујемо отварању свих садржаја који су овдје намијењени", рекао је премијер Вишковић.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске на данашњој редовној сједници донијела одлуку о финансирању пројекта унапређења путне инфраструктуре на подручју града Бањалука, а која се односи на реконструкцију и модернизацију улице Ивана Горана Ковачића, у вриједности два милиона КМ.

„Том одлуком само се наставља то што данас радимо“, рекао је премијер Вишковић.
Предсједник Владе поручио је да ће Влада Републике Српске заједно са Градом Бањалука и у наредном периоду радити на реализацији инфраструктурних пројеката.

„Ово није битно само грађанима Бањалуке, јер све што радимо је на добробит свих грађана Републике Српске“, рекао је предсједник Владе Српске.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да нова саобраћајница има вишеструк значај, а да ће повезивати улицу Јована Рашковића и Карађорђеву улицу.

Он је додао да је Влада Републике Српске и овај пут омогућила извођење једног од крупних капиталних пројеката у Бањалуци који има шири значај.

"Овим добијамо нову прилазну саобраћајницу према Универзитетском клиничком центру Републике Српске, који је врло оптерећен саобраћајем. Насеље Лауш добија још једну приступну саобраћајницу, чиме добијамо паралену линију уз западни транзит у овом дијелу града", нагласио је градоначелник Радојичић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.