Sign In

Потписано више меморандума и споразума о сарадњи између влада Републике Српске и Републике Србије

Објављено:

​​Након 10. сједнице Владе Републике Српске и Владе Републике Србије, која је одржана у Београду, потписано је више меморандума и споразума о сарадњи у различитим областима између двије владе.

Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзора, потписан је између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и Управе за инспекцијске послове Републике Српске.

Овај документ су потписали потпредсједница Владе Србије и ресорна министарка Зорана Михајловић и вршилац дужности директора Управе за инспекцијске послове Републике Српске Данијела Батар.

Споразум о сарадњи у области европских интеграција између ресорних министарстава двије владе потписали су министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и министарка за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић потписали су Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације између влада Републике Српске и Србије.

Меморандум у области стипендирања младих талената потписали су министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић и министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.