Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала 66. Националном молитвеном доручку

Објављено:

​​​​ВАШИНГТОН - Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је 66. Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу „Хилтон" у Вашингтону, а чији је домаћин предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп.

Молитвеном доручку присуствовало је више хиљада званица из свијета политике, друштва и економије из преко стотину земаља, за које Организациони одбор, који чине представници Конгреса, оцијене да су остварили значајне друштене резултате у својим земљама.

Овом приликом предсједница Цвијановић је истакла да је Национални молитвени доручак добра прилика да се у непосредном контакту са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља размијене искуства и мишљења о актуелним темама, али и истакне положај и значај Републике Српске у регионалним оквирима.

Она је нагласила да је посјета Вашингтону добра прилика за сусрете са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, финансисјких институција, али и са представницима српске дијаспоре у САД.

Сваке године, предсједник Сједињених Америчких Држава и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размијене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.