Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио 56. Међуопштинске омладинске спортске игре „Соколац 2019“

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је вечерас на Сокоцу 56. Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ), на којима учествује више од 2.000 спортиста из 27 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.

Предсједник Вишковић нагласио је да се Међуопштинске омладинске спортске игре други пут одржавају на Сокоцу и у Републици Српској и истакао да је велика привилегија бити данас на оваквом мјесту и да је ово најбоља прилика за промоцију Републике Српске и соколачке општине.​

Премијер Вишковић је захвалио домаћинима и свима који су допринијели да оваква манифестација буде организована на Сокоцу, начелницима и градоначелницима из Федерације БиХ, Србије и Црне Горе који имају своје такмичаре на овим играма. 

"Да бисте нешто имали да промовишете иза тога мора да стоји велики рад и труд, прије свега људи из Организационог одбора и начелника, али и свих који су учествовали у припреми инфраструктурних објеката који ће бити стављени на располагање младим спортистима", нагласио је премијер Вишковић. 

"Чули смо заклетве спортиста и судија и сигурни смо да ће одавде отићи као побједници они који то заслужују и који су најбољи", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Он је додао да ће сви спортисти из Републике Српске и са Сокоца отићи као побједници и понијети успомене које ће саградити у наредних неколико дана.

Премијер Вишковић је нагласио да су Влада Српске и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик помогли општини Соколац да сагради све инфраструктурне објекте који се од данас стављају на располагање  великом броју младих спортиста Сокоца, који ће то знати успјешно да користе и промовишу Соколац, Романију, Републику Српску и БиХ. 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је свим спортистима пожелио фер и коректно такмичење и да побиједе најбољи. 

Свечаном отварању МОСИ на Сокоцу присуствовали су изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, премијер Босанско–подрињског кантона Аида Обућа, представници градова и општина учесница игара из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ, те представници политичког, друштвеног и привредног живота Града Источно Сарајево, Сарајевско-романијске и Горњо-дринске регије и неколико хиљада грађана. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.