Sign In

Премијер Вишковић приредио новогодишњи пријем за представнике медијских кућа

Објављено:

​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредио је данас, у Бањалуци, новогодишњи пријем за представнике медијских кућа.

Поздрављајући присутне, премијер је истакао да је велика част и привилегија бити на челу Владе Републике Српске, али да је то истовремено и велика одговорност.

„Знам који ме изазови чекају у наредном периоду, али сам спреман да сва та питања рјешавам да би животни стандард грађана Републике Српске био бољи него што је данас“, рекао је предсједник Владе Српске истакавши да у том погледу очекује и подршку медија.

Премијер је поручио да ће аргументоване критике од стране медија допринијети да Влада боље ради, те да се уочени проблеми на тај начин могу  брже отклонити.

Предсједник Владе Српске изразио је наду да ће имати коректну сарадњу са медијима и да им заједно са министрима стоји на располагању, с циљем објективног информисања грађана Српске о активностима Владе.

„Моју и вашу улогу доживљавам на исти начин, да је и вама и мени крајњи циљ да покажемо да је Република Српска пожељна дестинација за живот и да одавде не треба да се одлази. Мјере и политике Владе које ће се проводити у наредном периоду ићи ће у том правцу“, нагласио је премијер Вишковић.

Премијер је подсјетио да ће Влада наставити све процесе које је радила претходна Влада на путу европских интеграција и истакао да Република Српска у том смислу предњачи у БиХ.

"Наши законски прописи, гдје је то могуће, имају обавезу усклађивања са прописима ЕУ. Упитник Европске комисије за БиХ најбрже је урадила Република Српска", истакао је премијер Вишковић.

​Предсједник Владе Вишковић нагласио је да је приоритет Републике Српске сарадња са Србијом, и то не само институционална и политичка, већ и све што омогућава Споразум о специјалним паралелним везама и додао да Републику Српску види као партнера европским и другим дестинацијама.

Премијер Српске је најавио да ће његова прва званична посјета бити Републици Србији 11. јануара, када ће се састати и са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједницом Владе Србије Аном Брнабић и заједничку сједницу влада Српске и Србије, која ће бити одржана почетком фебруара.

,,Отворили смо већ питање неких пројеката, прије свега хидроенергетског потенцијала ријеке Дрине,  хидроелектрана ,,Фоча“ и ,,Паунци“ и учинићу све да Влада Републике Српске свој дио посла,а то је да се додијели концесија нашем матичном предузећу, заврши прије заједничке сједнице влада Српске и Србије. Желим да уведем више експедитивности, да се неке ствари максимално убрзају“, поручио је премијер Вишковић.

Предсједник Вишковић је истакао да Републику Српску у наредном периоду види као стабилну, с јасним циљевима и интересима које ће да брани у сваком моменту, a све у складу са Дејтонским мировним споразумом.

„Република Српска се ниједног момента неће либити да свима који буду на било који начин  насртали на дејтонске надлежности Републике Српске, да им то јасно и гласно стави до знања и да Република Српска и БиХ могу ићи само напријед уколико се будемо поштовали и уважавали и уколико се глас Републике Српске, у складу са Дејтоном и свим позитивним прописима, буде уважавао. У БиХ нико не треба да брине због позиције Републике Српске. Република Српска бранећи своје позиције штити и БиХ“, нагласио је премијер Вишковић.

Предсједник Вишковић је поручио да сви који мисли да могу урушавати институције Републике Српске, а јачати иституција БиХ, они не мисле добро БиХ ни народу који представљају.

Предсједник Владе је пристутнима и њиховим породицама честитао божићне и новогодишње празнике те пожелио пуно личног и професионалног успјеха у наредној години.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.