Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао на Палама обиљежавању Дана општине и крсне славе - Велике Госпојине

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас на Палама обиљежавању Дана општине и крсне славе - Велике Госпојине.

Пожеливши да се Пале и даље развијају као до сада, премијер Вишковић, који је и кум славе, честитао је становницима Пала Дан и крсну славу општине.

Премијер Вишковић је рекао да ће Влада Републике Српске бити партнер општини Пале у наредном периоду и да ће све пројекте који су значајни за ову локалну заједницу радити заједно.

"Долазио сам на Пале и у претходном периоду и могу рећи да Пале прије неколико година и сада нису исто мјесто. То је захваљујући актуелној власти републичког и општинског нивоа који воде рачуна о развоју својих локалних заједница од Требиња до Новог Града", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српке је навео да су Пале посебно интересантне као дестинација у источном дијелу Републике Српске, као студентски центар, те да посебно импонује што људи са Пала не одлазе, него остају на том простору, раде, рађају дјецу.

Премијер Вишковић је истакао да капацитети вртића постају мали, да треба градити веће и да је то добра и радосна вијест.

Он је додао да је олимпијска љепотица Јахорина бисер туризма не само Републике Српске него и овог дијела Европе, да је највеће радилиште у Српској по инвестицијама и да ће тако бити и наредних година.

"Ми желимо да Јахорину скупа са Олимпијским центром и локалним заједницама које гравитирају подручју Јахорине доведемо на ниво да буде један од најбољих центара у региону и шире, и љети и зими", истакао је премијер Вишковић.

У оквиру обиљежавања Дана општине и крсне славе - Велике Госпојине, премијер Вишковић присуствовао је светој литургији у Цркви Успења Пресвете Богородице, коју је служио Његово високо преосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Након литургије, премијер Вишковић присуствовао је литији улицама Пала, полагању вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, те ломљењу славског колача.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.