Sign In

Предсједница Цвијановић учествовала у панелу "Заједно за јачу Српску"

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић учествовала је данас, у Бањалуци, у панелу "Заједно за јачу Српску". 

Она је рекла да Влада Републике Српске и социјални партнери треба заједно да раде на јачању Српске, истичући да су у томе важна развојна карика послодавци и пословна заједница.

Предсједница Цвијановић је истакла да је Српска много стабилнија у економском, финансијском и политичком смислу упркос свим ранијим препрекама, финансијским блокадама и политичким притисцима са различитих адреса. 

"Постигли смо добре резултате и не бисмо то могли без отвореног и искреног дијалога са пословном заједницом у Српској", рекла је предсједница Цвијановић.

Она је навела да је панел резултат међусобног дијалога на основу којег је настао Меморандум о заједничким политикама Владе Српске и Уније удружења послодаваца који дефинише одређене мјере и оно шта ће обје стране радити у наредном периоду. 

Предсједница Цвијановић је додала да је тиме отворен простор за још интензивнију комуникацију Владе Републике Српске и пословне заједнице. 

"Задовољство је и што више немамо безброј проблематичних тема, јер смо их предано радећи, комуницирајући и доносећи другачије прописе, одлуке и мјере, свели у неке двије или три категорије. То олакшава будуће понашање јер знамо шта треба да радимо и на шта треба да усмјеримо пажњу и енергију", рекла је предсједница Цвијановић.

​Она је истакла да је пред Владом и послодавцима много посла, те да је потребан другачији приступ образовању како би се долазило до кадрова који су потребни на овдашњем тржишту рада и спроводиле мјере растерећења дефинисане овим меморандумом. 

"Већ су реализоване мјере планиране за децембар. Знамо тачно шта ћемо радити у јануару. Ријешено је питање уредбе о подстицању запошљавања и дефинисано 20 одсто олакшица када је ријеч о преузимању обавеза за рефундирање трудничких боловања до пуног бруто износа. Сигурна сам да ћемо се држати рокова и свега што предвиђа овај меморандум", рекла је предсједница Владе Републике Српске.

Она је додала да је веома важно што ће праћење реализације ових мјера вршити заједнички тим посредством којег ће се моћи квартално сумирати оно што је урађено и шта још треба да се ради. 

Предсједница Цвијановић је данас у Административном центру Владе Српске уручила плакете бројним одговорним пореским обвезницима, међу којима су компанија "М:тел" Бањалука, "ГП Крајина" Бањалука, бањалучка НЛБ банка, "Млијекопродукт" Козарска Дубица и други. 

Панелу су присуствовали министри у Влади Републике Српске, те истакнути привредници Српске и порески обвезници који измирују пореске обавезе и редовно исплаћују плате радницима. 

Циљ панел дискусије био је унапређење дијалога између Владе Српске и пословне заједнице, као и представљање Меморандума о заједничким политикама Владе и Уније удружења послодаваца.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.