Sign In

Премијер Вишковић примио у наступну посјету амбасадорку Краљевине Шведске у БиХ Јохану Стромквист

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у наступну посјету амбасадорку Краљевине Шведске у БиХ Јохану Стромквист (Johanne Strömquist).

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о програмима који се у Републици Српској реализују уз подршку Амбасаде Краљевине Шведске, посебно када је ријеч о заштити животне средине и енергетској ефикасности.

Премијер Вишковић и амбасадорка Стромквист изразили су задовољство досадашњом сарадњом на заједничким пројектима и увјерење да ће у наредном периоду ова сарадња бити интензивирана и унапређена.

Премијер Вишковић је истакао опредијељеност Републике Српске за европске интеграције и навео да су институције Републике Српске водеће у БиХ, када је ријеч о испуњавању услова у процесу европских интеграција.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић указао је да се неконституисање Савјета министара БиХ и Владе Федерације БиХ негативно одражава на наставак свих реформских процеса и реализацију инфраструктурних пројеката.

Премијер Вишковић пожелио је амбасадорки Стромквист успјешан мандат у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.